Zapraszamy na wyjątkową kolację komentowaną z The Glenlivet i Aberlour, którą poprowadzą Antonio Arcieri oraz Dariusz Fabrykiewicz. Menu kolacji zostało stworzone specjalnie pod tę okazję, w taki sposób aby potrawy idealnie współgrały z wyjątkowymi whisky typu Single Malt.
🔎 Poznaj naszych prelegentów:
🌟 Antonio Arcieri to uznany szef kuchni i serce kulinarnej sceny restauracji Trienta y Tres, która może poszczycić się prestiżowym wyróżnieniem gwiazdką Michelin. Pochodzący z Włoch kucharz z pasją łączy śródziemnomorskie korzenie z nowoczesną, autorską interpretacją kuchni fine dining. Jego styl opiera się na prostocie, sezonowości i niezwykłym szacunku do jakości produktów.
🥃 Dariusz Fabrykiewicz ito ambasador whisky i marek prestiżowych który przez lata doskonalił swoją wiedzę na temat tego trunku. Dziś z satysfakcją dzieli się swoim doświadczeniem z innymi miłośnikami whisky.
Sztuka kulinarna spotyka szkocką tradycję.
Explore the taste. Live original.
________
Welcome Drink
Przysmaki:
Chrupiący Groseran z Kakao
Tartaletka z Zielonym Groszkiem
Przystawka:
Tatar wołowy, grillowana domowa brioszka
Pierwsze danie:
Risotto, Ser Pleśniowy, Migdały, Kawa, Krewetki w Glenlivet
Drugie danie:
Pierś z kaczki z demiglace z czekolady i Glenlivet, batat i mandarynka
Deser:
Tort Aberlour