A
Antonio Arcieri
Utytułowany szef kuchni i bliski współpracownik Paco Péreza.

Z pochodzenia Włoch, z zamiłowania Hiszpan. Za najważniejsze cechy szefa kuchni uważa pokorę, gotowość do ciężkiej pracy i szacunek do natury, która jest dostawcą najlepszych składników.

Opanował do perfekcji kunszt kulinarny, pracując u największych hiszpańskich mistrzów kuchni.

W 2007 roku rozpoczął w restauracji Miramar** u Paco Péreza, najważniejszego mentora i nauczyciela. Pod okiem Ferrana Adrià w restauracji El Bulli*** uczył się awangardowej kuchni molekularnej, następnie zbierał doświadczenia u Eneko Atxa w Azurmendi***. W 2016 roku został szefem założonej przez Paco Péreza restauracji, z którą po roku zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin.

Teraz poprowadzi restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.

Ł
Łukasz Cegłowski
Kuchnia to jego pasja i życie.

Wychowany na kuchni francuskiej co dało mu wiedzę, mocny fundament i zaszczepiły prawdziwą kulturę kulinarną. Bez kompromisu mówi, że w kuchni najważniejszy jest dla niego smak i czysty wyraz najlepszego produktu. Ale by tak gotować i otworzyć myślenie musiał budować warsztat więc zbierał doświadczenia w wielu restauracjach z gwiazdkami Michelin m.in. w La Vie***, Vendôme***,The Ledbury**.

Jego zdaniem pokora i ciężka praca jest wstanie pomóc wspiąć się na wyższe poziomy, myśleć kreatywnie i inaczej oraz wypełniać lukę miedzy starymi i nowymi sposobami gotowania. Obecnie największym wyzwaniem zawodowym jest dla niego restauracja Arco by Paco Pérez w rodzinnym Gdańsku i praca u boku Antonio Arcieri.

E
Ewa Woronowska
"Zespół jest na pierwszym miejscu."

Swoją wiedzę i doświadczenie zdobyła pracując w prestiżowych restauracjach nagrodzonych 3* Przewodnika Michelin, w tym The Fat Duck w Bray oraz Noma w Kopenhadze.

Dzięki pasji, jaką są podróże, miała okazję poznać wiele charakterów, współpracować z niezwykle utalentowanymi szefami kuchni i czerpać od nich to, co najlepsze. Jest osobą niezwykle otwartą i profesjonalną, dbającą o każdy szczegół.

Jej zdaniem zespół jest na pierwszym miejscu. To dobrze naoliwiona maszyna, w której każdy najmniejszy element jest ważny do prawidłowego funkcjonowania.
Najważniejsze w pracy są emocje, które tworzą wspólnie z pozostałymi członkami zespołu, jak i te, które wywoływane są wśród Gości. Ich szczęście i zadowolenie, to motor napędowy do pracy.

K
Kasun Koralage
"Zespół ARCO jest moją drugą rodziną."

Pochodzi ze Sri Lanki, w zespole ARCO by Paco Pérez odnalazł się w mgnieniu oka. Jego zdaniem głównym atutem pracy w restauracji jest możliwość stworzenia miejsca przyjaznego, aby można było czuć się jak w domu.

Swój obecny Team traktuje jak rodzinę i nawet mówi, że jest jego drugą. Docenia możliwość uczenia się od mistrzów, takich jak sam Paco Pérez i Antonio Arcieri.

A
Andriy Muka
“Moją największą motywacją do pracy jest zadowolenie Gości.”

Branża gastronomiczna nie była jego pierwszym wyborem, jednak to w niej odnalazł spełnienie i satysfakcję. Czerpie wielką przyjemność z zadowolenia Gości, które okazywane jest po każdym serwisie. Odkrywanie smaków to jego wielka pasja, dzięki której każde polecone danie jest idealnie dobrane pod każdego z Gości.

Uwielbia się rozwijać, dlatego stale podnosi swoje kompetencje poprzez kursy i szkolenia. Jego zdaniem praca w restauracji, to ciągła podróż, lecz nie po państwach i kontynentach, a smakach i kuchniach całego świata.

M
Marek Rosochacki
“Najważniejszy jest dla mnie naturalny produkt, czysta forma, proste i eleganckie wykonanie.”

W restauracji ARCO by Paco Pérez oraz Treinta y Tres pełni rolę Head Pastry Chef. Swoją drogę zawodową rozpoczął już w technikum gastronomicznym. Ukończył z wyróżnieniem studia inżynierskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie, na kierunku "Gastronomia i Sztuka Kulinarna". Kunszt kulinarny rozwijał współpracując z Michałem Doroszkiewiczem, w “UMAM” Cukierni Gdańskiej, w 5* Hotelu Raffles Europejski Warsaw, Atelier Amaro oraz Forgotten Fields Farm.

Uwielbia styl francuski, prostotę, naturalne, dobrej jakości produkty oraz klasyczne receptury w nowoczesnej formie. Jednym z jego ulubionych składników jest czekolada. W niej się specjalizuje i wytwarza rzemieślniczo.

A
Andrzej Strzelecki
“Pasja, optymizm oraz entuzjazm pozwalają sięgać wyżej i dalej.”

Jest sommelierem w restauracji ARCO by Paco Pérez oraz Treinta y Tres. Jego wiedza i doświadczenie są poparte uzyskanym certyfikatem WSET - Level Advanced (Wine and Spirit Education Trust), czyli największym, międzynarodowym centrum edukacyjnym w dziedzinie wina. W sferze enologii rozwijał się odbywając staże w regionach winiarskich takich jak Baden Württemberg czy Mosel. Pracował na stanowisku sommeliera w wielu 5* hotelach i restauracjach o profilu fine dining’owym.


W pracy kieruje się pasją. Uważa, że optymizm i entuzjazm pozwalają sięgać wyżej i dalej. Takie nastawienie sprawia, że wykonywany zawód potęguje zadowolenie, które pozytywnie wpływa na rozwój własny i zadowolenie Gości. Optymistyczne nastawienie do życia i pracy odgrywają istotną rolę nie tylko w przypadku danej jednostki, ale całego zespołu.

J
Jarosław Jesionowski
W pracy dzieli się swoją wiedzą i pasją, dbając o wyjątkową atmosferę.

W restauracji ARCO by Paco Pérez obejmuje stanowisko Head of Service. W pracy zależy mu przede wszystkim na dostarczeniu Gościom niezapomnianych wrażeń – kulinarnych, ale nie tylko. Sposób, w jaki opowiada o daniach zyskał wielu miłośników. O jego wiedzy świadczy uzyskany przez niego certyfikat WSET – Level 2 (Wine and Spirit Education Trust).


Jest miłośnikiem win musujących, uwielbia czytać i pasjonuje się filozofią. Porzucił sen o Warszawie na rzecz powrotu do rodzinnych stron, czystego powietrza i najlepszego widoku w Polsce.