A
Antonio Arcieri
Utytułowany szef kuchni i bliski współpracownik Paco Péreza.

Z pochodzenia Włoch, z zamiłowania Hiszpan. Za najważniejsze cechy szefa kuchni uważa pokorę, gotowość do ciężkiej pracy i szacunek do natury, która jest dostawcą najlepszych składników.

Opanował do perfekcji kunszt kulinarny, pracując u największych hiszpańskich mistrzów kuchni.

W 2007 roku rozpoczął w restauracji Miramar** u Paco Péreza, najważniejszego mentora i nauczyciela. Pod okiem Ferrana Adrià w restauracji El Bulli*** uczył się awangardowej kuchni molekularnej, następnie zbierał doświadczenia u Eneko Atxa w Azurmendi***. W 2016 roku został szefem założonej przez Paco Péreza restauracji, z którą po roku zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin.

Teraz poprowadzi restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.

Ł
Łukasz Cegłowski
Kuchnia to jego pasja i życie.

Wychowany na kuchni francuskiej co dało mu wiedzę, mocny fundament i zaszczepiły prawdziwą kulturę kulinarną. Bez kompromisu mówi, że w kuchni najważniejszy jest dla niego smak i czysty wyraz najlepszego produktu. Ale by tak gotować i otworzyć myślenie musiał budować warsztat więc zbierał doświadczenia w wielu restauracjach z gwiazdkami Michelin m.in. w La Vie***, Vendôme***,The Ledbury**.

Jego zdaniem pokora i ciężka praca jest wstanie pomóc wspiąć się na wyższe poziomy, myśleć kreatywnie i inaczej oraz wypełniać lukę miedzy starymi i nowymi sposobami gotowania. Obecnie największym wyzwaniem zawodowym jest dla niego restauracja Arco by Paco Pérez w rodzinnym Gdańsku i praca u boku Antonio Arcieri.

P
Paweł Zduniak
Sommelier SSP i zdobywca prestiżowego tytułu Prix au Sommelier, przyznawanego przez Międzynarodową Akademię Gastronomii.

Jest autorem niezwykłego algorytmu połączeń smakowych, za pomocą którego pomaga w doborze win do indywidualnie skomponowanych potraw.

Doświadczenie sommelierskie zdobywał pracując m.in. w prestiżowym Hotelu Sheraton Sopot, cenionych restauracjach, takich jak Metamorfoza, Water & Wine oraz w restauracji Paco Péreza w Miramar** w Llança. Przez parę lat pełnił funkcję Head Sommelier JRE Polska. Fascynuje go winiarstwo naturalne i czysty, niezakłócony smak wina. Ceni sobie współpracę z winiarzami stosującymi tradycyjne metody produkcji.

P
Piotr Łukasz Adamczyk
Ambasador Gościnności na najwyższym poziomie,
dbający o najdrobniejszy szczegół.

Od kilkunastu lat zdobywający doświadczenie w najbardziej uznanych restauracjach na świecie, od  Atelier Amaro*  przez El Celler de Can Roca*** a przez ostatnie 3,5 roku prowadzący serwis w kopenhaskim Geranium***, Które w 2018 roku, jako trzecia restauracja na świecie obok Eleven Madison Park i  El Celler de Can Roca zdobyła tytuł „Art of Hospitality” przyznawany przez 50 Best Restaurants. Sommelier, Student WSET. Każdą wolną chwilę spędzający na podróżach do najciekawszych restauracji na świecie.

R
Rais Esteve
Head Pastry Chef

Urodzona i wychowana w Barcelonie od zawsze pasjonowała się gotowaniem i jedzeniem, ale przed zajęciem się gastronomią podjęła studia. Po ich zakończeniu postanowiła dać sobie szansę aby zostać profesjonalnym kucharzem wybierając kolejny kierunek - Gastronomia ze specjalizacją Cukierniczą - na renomowanej uczelni w Barcelonie.

Gotowanie i tworzenie wykwintnych deserów to jej cały świat. Fascynuje ją precyzja i kunszt, jakim trzeba się wykazać przy tego typu sztuce. Doświadczenie zdobyte w Espai Sucre, szkole specjalizującej się w przygotowywaniu deserów restauracyjnych. Warto wspomnieć, że była szefową cukierni w Bravo 24 Carles Abellan, obecnie La Barra *, Hotel Mercer i Dani García Restaurant ***

Dziś z dumą współpracuje z Antonio Arcieri, dążąc codziennie do doskonałości i pokory.

K
Karol Onyszko
Bar Manager

Przy tworzeniu karty koktajli dba o najbardziej finezyjny sposób podania. Cały czas chce zaskakiwać swoich gości, tak aby za każdym razem wrócili do niego.
Przy wymyślaniu karty koktajlowej kieruję się klasyką w nowoczesnym stylu. Używa lokalnych, sezonowych składników.
Dba nie tylko o wysoki standard serwisu za barem lecz również o przyjazną atmosferą.

Wielbiciel Szkockiej Whisky i Japońskigo Ginu. Fanatyk dobrego cygara i wyleżakowanego koniaku.
Finalista wielu prestiżowych konkursów barmańskich w Polsce.
Swoją wiedzę na temat alkoholi zdobywa prosto ze źródła destylarni Szkocji, Irlandii czy też Francji.

W 2018 roku przyczynił się do otwarcia najbardziej luksusowego hotelu w Warszawie Raffles Europejski i stworzenia legendarnego przepisu na koktajl Warsaw Sling.