33 Piętro
Arco

Restaurację Arco prowadzić będzie jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni na świecie – Paco Pérez. Prowadzone przez niego restauracje zlokalizowane są w największych miastach Europy i dotychczas zostały wyróżnione 6 prestiżowymi gwiazdkami przewodnika Michelin.

Restaurację ARCO prowadzić będzie jeden z najbardziej utytułowanych szefów kuchni na świecie – Paco Perez. Prowadzone przez niego restauracje zlokalizowane są w największych miastach Europy i dotychczas zostały wyróżnione 6 prestiżowymi gwiazdkami przewodnika Michelin.

O
Otwarcie 2019
Odkryj z nami smaki kuchni śródziemnomorskiej, za sprawą wybitnego szefa kuchni - Paco Péreza!

Every road requires efforts and sacrifices, but the reward is wonderful. We always have the responsibility to try that the people who come, have a good time eating.

E
Opening team
P
Paco Pérez
Wybitny kataloński szef kuchni, wizjoner i pasjonat sztuki kulinarnej.

Słynie z innowacyjnego podejścia do kuchni śródziemnomorskiej i zamiłowania do unikalnych, regionalnych składników. Dzięki bogatej wiedzy popartej talentem i umiejętnościami, zdobył w swojej karierze aż 6 gwiazdek Michelin.

Wśród jego hiszpańskich restauracji znajdują się: Miramar** w Llança, Enoteca** w Barcelonie i Terra* w Gironie. Prowadzi też restaurację 5 (Cinco) by Paco Pérez* w Berlinie oraz Tast Catala w Manchesterze. Dodatkowo, jest właścicielem 3 barcelońskich lokali typu casual: L’Eggs, La Royale oraz BAO Bar.

Jego najnowsze dziecko to restauracja Arco by Paco Pérez na 33. piętrze najwyższego budynku Olivia Business Centre w Gdańsku.

Antonio Arcieri

Utytułowany szef kuchni i bliski współpracownik Paco Péreza.

Z pochodzenia Włoch, z zamiłowania Hiszpan. Za najważniejsze cechy szefa kuchni uważa pokorę, gotowość do ciężkiej pracy i szacunek do natury, która jest dostawcą najlepszych składników.

Opanował do perfekcji kunszt kulinarny, pracując u największych hiszpańskich mistrzów kuchni.

W 2007 roku rozpoczął w restauracji Miramar** u Paco Péreza, najważniejszego mentora i nauczyciela. Pod okiem Ferrana Adrià w restauracji El Bulli*** uczył się pracę awangardowej kuchni molekularnej, następnie zbierał doświadczenia u Eneko Atxa w Azurmendi***. W 2016 roku został szefem założonej przez Paco Péreza restauracji Terra*, z którą po roku zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin.

Teraz poprowadzi restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.

Antonio Arcieri

Utytułowany szef kuchni i bliski współpracownik Paco Péreza.

Z pochodzenia Włoch, z zamiłowania Hiszpan. Za najważniejsze cechy szefa kuchni uważa pokorę, gotowość do ciężkiej pracy i szacunek do natury, która jest dostawcą najlepszych składników.

Opanował do perfekcji kunszt kulinarny, pracując u największych hiszpańskich mistrzów kuchni.

W 2007 roku rozpoczął w restauracji Miramar** u Paco Péreza, najważniejszego mentora i nauczyciela. Pod okiem Ferrana Adrià w restauracji El Bulli*** uczył się pracę awangardowej kuchni molekularnej, następnie zbierał doświadczenia u Eneko Atxa w Azurmendi***. W 2016 roku został szefem założonej przez Paco Péreza restauracji Terra*, z którą po roku zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin.

Teraz poprowadzi restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.

Łukasz Cegłowski

Kuchnia to jego pasja i życie.

Wychowany na kuchni francuskiej co dało mu wiedzę, mocny fundament i zaszczepiły prawdziwą kulturę kulinarną. Bez kompromisu mówi, że w kuchni najważniejszy jest dla niego smak i czysty wyraz najlepszego produktu. Ale by tak gotować i otworzyć myślenie musiał budować warsztat więc zbierał doświadczenia w wielu restauracjach z gwiazdkami Michelin m.in. w La Vie***, Vendôme***,The Ledbury**.

Jego zdaniem pokora i ciężka praca jest wstanie pomóc wspiąć się na wyższe poziomy, myśleć kreatywnie i inaczej oraz wypełniać lukę miedzy starymi i nowymi sposobami gotowania.Obecnie największym wyzwaniem zawodowym jest dla niego restauracja Arco by Paco Pérez w rodzinnym Gdańsku i praca u boku Antonio Arcieri.

Łukasz Cegłowski

Kuchnia to jego pasja i życie.

Wychowany na kuchni francuskiej co dało mu wiedzę, mocny fundament i zaszczepiły prawdziwą kulturę kulinarną. Bez kompromisu mówi, że w kuchni najważniejszy jest dla niego smak i czysty wyraz najlepszego produktu. Ale by tak gotować i otworzyć myślenie musiał budować warsztat więc zbierał doświadczenia w wielu restauracjach z gwiazdkami Michelin m.in. w La Vie***, Vendôme***,The Ledbury**.

Jego zdaniem pokora i ciężka praca jest wstanie pomóc wspiąć się na wyższe poziomy, myśleć kreatywnie i inaczej oraz wypełniać lukę miedzy starymi i nowymi sposobami gotowania.Obecnie największym wyzwaniem zawodowym jest dla niego restauracja Arco by Paco Pérez w rodzinnym Gdańsku i praca u boku Antonio Arcieri.

Paweł Zduniak

Sommelier SSP i zdobywca prestiżowego tytułu Prix au Sommelier, przyznawanego przez Międzynarodową Akademię Gastronomii.

Jest autorem niezwykłego algorytmu połączeń smakowych, za pomocą którego pomaga w doborze win do indywidualnie skomponowanych potraw.

Doświadczenie sommelierskie zdobywał pracując m.in. w prestiżowym Hotelu Sheraton Sopot, cenionych restauracjach, takich jak Metamorfoza, Water & Wine oraz w restauracji Paco Péreza w Miramar** w Llança. Przez parę lat pełnił funkcję Head Sommelier JRE Polska. Fascynuje go winiarstwo naturalne i czysty, niezakłócony smak wina. Ceni sobie współpracę z winiarzami stosującymi tradycyjne metody produkcji.

Paweł Zduniak

Sommelier SSP i zdobywca prestiżowego tytułu Prix au Sommelier, przyznawanego przez Międzynarodową Akademię Gastronomii.

Jest autorem niezwykłego algorytmu połączeń smakowych, za pomocą którego pomaga w doborze win do indywidualnie skomponowanych potraw.

Doświadczenie sommelierskie zdobywał pracując m.in. w prestiżowym Hotelu Sheraton Sopot, cenionych restauracjach, takich jak Metamorfoza, Water & Wine oraz w restauracji Paco Péreza w Miramar** w Llança. Przez parę lat pełnił funkcję Head Sommelier JRE Polska. Fascynuje go winiarstwo naturalne i czysty, niezakłócony smak wina. Ceni sobie współpracę z winiarzami stosującymi tradycyjne metody produkcji.

Piotr Łukasz Adamczyk

Ambasador Gościnności na najwyższym poziomie, dbający o najdrobniejszy szczegół.

Od kilkunastu lat zdobywający doświadczenie w najbardziej uznanych restauracjach na świecie, od  Atelier Amaro*  przez El Celler de Can Roca*** a przez ostatnie 3,5 roku prowadzący serwis w kopenhaskim Geranium***, Które w 2018 roku, jako trzecia restauracja na świecie obok Eleven Madison Park i  El Celler de Can Roca zdobyła tytuł „Art of Hospitality” przyznawany przez 50 Best Restaurants. Sommelier, Student WSET. Każdą wolną chwilę spędzający na podróżach do najciekawszych restauracji na świecie.

Piotr Łukasz Adamczyk

Ambasador Gościnności na najwyższym poziomie, dbający o najdrobniejszy szczegół.

Od kilkunastu lat zdobywający doświadczenie w najbardziej uznanych restauracjach na świecie, od  Atelier Amaro*  przez El Celler de Can Roca*** a przez ostatnie 3,5 roku prowadzący serwis w kopenhaskim Geranium***, Które w 2018 roku, jako trzecia restauracja na świecie obok Eleven Madison Park i  El Celler de Can Roca zdobyła tytuł „Art of Hospitality” przyznawany przez 50 Best Restaurants. Sommelier, Student WSET. Każdą wolną chwilę spędzający na podróżach do najciekawszych restauracji na świecie.

Alex Sola

Ekspert w tworzeniu cukierniczych dzieł sztuki.

Już w szkole średniej uświadomił sobie, że eksperymentowanie z nowymi smakami i składnikami deserów sprawia mu w życiu największą radość.

Od tego czasu nieustannie spotyka na swojej drodze mentorów, dzięki którym może doskonalić własny warsztat. Pracował jako Sous Pastry Chef u Carme Ruscalleda w restauracji Sant Pau*** w Sant Pol de Mar oraz u Paco Péreza w Miramar** w Llança. Z tym ostatnim współtworzy też jego restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku. Drogę zawodową rozpoczął w małej piekarni w hiszpańskim Blanes, a tajniki profesji zgłębiał w szkole cukiernictwa w Barcelonie. Tam zauważył go mistrz cukiernictwa Josep Maria Rodríguez i zaproponował mu pracę w swojej cukierni La Pastisseria.

Alex Sola

Ekspert w tworzeniu cukierniczych dzieł sztuki.

Już w szkole średniej uświadomił sobie, że eksperymentowanie z nowymi smakami i składnikami deserów sprawia mu w życiu największą radość.

Od tego czasu nieustannie spotyka na swojej drodze mentorów, dzięki którym może doskonalić własny warsztat. Pracował jako Sous Pastry Chef u Carme Ruscalleda w restauracji Sant Pau*** w Sant Pol de Mar oraz u Paco Péreza w Miramar** w Llança. Z tym ostatnim współtworzy też jego restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku. Drogę zawodową rozpoczął w małej piekarni w hiszpańskim Blanes, a tajniki profesji zgłębiał w szkole cukiernictwa w Barcelonie. Tam zauważył go mistrz cukiernictwa Josep Maria Rodríguez i zaproponował mu pracę w swojej cukierni La Pastisseria.

Biuro prasowe
wizualizacja